Voluntarii sunt trup și suflet alături de refugiați. Mulți renunță la locul lor de muncă pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului

7 martie 2022, 19:44

O femeie a venit din localitatea Târnava. E îngrozită de ororile pe care le-a lăsat în urmă.

Multe din drumurile Ucrainei sunt expuse bombardamentelor, așa că oamenii o iau pe rute ocolitoare ca să ajungă în România.

Voluntarii din Siret sunt trup și suflet alături de refugiați.

Cu lacrimi în ochi, Xenia a plecat din mijlocul bombardamentelor cu bebelușul ei de o lună. Speră să se poată întoarce în siguranță acasă, unde și-a lăsat familia.

În vama Sighet, voluntarii muncesc zi și noapte. Și autoritățile se implică. Mai mulți agenți de la poliția rutieră le-au făcut recomandări șoferilor care vin din Ucraina și le-au împărțit ceai cald și alimente.

Sute de refugiați au ieșit la amiază din țara noastră cu trenul. În gara din Curtici, localnicii au strâns ajutoare pentru refugiați – alimente, medicamente și scutece.

Vagoanele cu refugiați au fost atașate trenurilor internaționale și au plecat spre Budapesta. În gara Curtici a fost solicitat și un echipaj SMURD pentru un copil din Ucraina care avea febră mare și frisoane. Micuțul a primit tratament. Mama a refuzat internarea și a preferat să plece către Germania.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă