Voluntarii Fundației Emmaus, alături de cele peste 200 de persoane defavorizate din Iași

După unele estimari, în Iași, peste 200 de persoane au drept casă strada. Impresionat de soarta acestor oameni care trăiesc sub cerul liber, vulnerabili, stigmatizați, neînțeleși, un tânăr din Iași încearcă să le ofere o mână de ajutor la care autoritățile nu s-au gândit. A înființat în anul 2000 Fundația Emmaus, care se ocupă și acum de cei care trăiesc pe stradă.

17 Octombrie 2019, 09:33 (actualizat 17 Octombrie 2019, 10:21) Știrile TVR |
200 de oameni fără case
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Organizația oferă adăpost în limita a 40 de locuri, dar ajutorul vine sub forma unui prânz de noapte de care beneficiază peste 100 de persoane, mai exact sandvișuri și ceai pregătite de voluntarii din echipă.

Există trei locuri de întâlnire unde cei aflați în dificultate pot merge pentru a primi hrană și o dată pe săptămâna, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Pentru cei ma mulți dintre ei, aceasta este singra masă adevărată pe care o iau, în rest se hrănesc cu resturi  de la toberoane și ce primesc cerșind pe străzi.

Mai mult decât a le oferi o masă caldă , voluntarii fundației îi însoțesc  pe cei cu sănătatea precară la consultații medicale, îi  consiliază în privința drepturilor sociale și încearcă să îi ajute să își găsească  un loc de muncă, însă dacă ești om al străzii și mai ai și cazier, șansele să fii angajat  sunt minime.

În Iasi, cele mai multe persoane fără adăpost, provin din  fostele case de copii. Alții sunt din familii dezorganizate, dar sunt și familii întregi care dorm pe unde apucă. Din păcate,  fundațiile care îi sprijină pot ajuta doar un număr limitat de persoane, le pot îmbunătăți traiul, dar nu îi  pot scoate din sărăcie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 26°C 27°C
CLUJ 26°C 23°C
CONSTANTA 21°C 22°C
CRAIOVA 25°C 25°C
BRASOV 23°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI