Voluntarii, alături de personalul medical, în prima linie în lupta cu pandemia. 5 decembrie, Ziua Internațională a Voluntariatului #TogetherWeCan

În ultimele luni, pe măsură ce pandemia COVID-19 a devastat întreaga lume, voluntarii au fost în linia întâi. Titlurile din presa internațională au acordat credite voluntarilor pentru tot felul de activități, de la asistență medicală, cumpărături pentru cei vulnerabili sau verificarea persoanelor în vârstă care trăiesc singure. Iar OMS identifică voluntarii drept persoane cheie în comunități.

05 Decembrie 2020, 08:02 (actualizat 05 Decembrie 2020, 08:14) | Magda Manea |
Ziua Internațională a Voluntariatului / FOTO: un.org
Ziua Internațională a Voluntariatului
Ziua Internațională a Voluntariatului

Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres: În Ziua Internațională a Voluntariatului, fac apel la toate guvernele să promoveze voluntariatul, să susțină eforturile voluntarilor și să recunoască contribuțiile acestora la realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă. Voluntarii merită mulțumirile noastre din toată inima.

Campania din acest an mulțumește voluntarilor din întreaga lume și aduce în prim plan dificultățile și nevoile voluntarilor în timpul pandemiei. Mesajul din acest an este „Împreună putem prin voluntariat”.

MULȚUMIM voluntarilor pentru că au fost în prima linie în lupta cu COVID-19, pentru cum au abordat provocările pandemiei, pentru că au avut grijă ca toată lumea să fie în siguranță și pentru sunt aici pentru oameni și planetă!

Ziua internațională a voluntarilor, mandatată de Adunarea Generală a ONU, are loc în fiecare an pe 5 decembrie. Este privită ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a-și celebra eforturile, de a-și împărtăși valorile și de a-și promova munca între comunitățile lor, organizațiile neguvernamentale (ONG-uri), agențiile Națiunilor Unite, autoritățile guvernamentale și sectorul privat.

În afară de mobilizarea a mii de voluntari în fiecare an, programul Voluntarilor Națiunilor Unite (UNV) contribuie la pace și dezvoltare, pledând pentru recunoașterea voluntarilor și colaborând cu parteneri pentru a integra voluntariatul în programele de dezvoltare.

Pe glob sunt aproximativ un miliard de voluntari, care îşi dedică timpul, abilităţile şi pasiunea pentru a face lumea un loc mai bun. Adesea sunt primii care acţionează în momentele de criză. Ei creează legături sociale şi dau glas grupurilor marginalizate şi vulnerabile, contribuind la construcţia de comunităţi rezistente, ajutând oamenii să facă faţă dezastrelor naturale, instabilităţii politice, şocurilor economice şi a altor presiuni.

(w460) Ziua Inter

Inima albastră va fi asociată cu sloganul Zilei Internaționale a Volunatriatului 2020 și va contribui la construirea unei imagini de campanie care să transmită un sentiment pozitiv, solidaritate și compasiune față de voluntari. Utilizați #TogetherWeCan și # IVD2020 și inima albastră.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 5°C
IASI -2°C 3°C
CLUJ -6°C -1°C
CONSTANTA 0°C 2°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV -4°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI