Voluntari la vama Siret pentru refugiații ucraineni: Am învățat că suntem norocoși, că avem unde să ne ducem la serviciu, acasă, este un lucru foarte mare în perioada asta

2 aprilie 2022, 15:54

Cătălina și Cezar sunt profesori la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Tot timpul liber pe care îl au îl petrec în Vama Siret. Sunt voluntari pentru Organizația „Salvați copiii” și, de peste o lună, învață în fiecare zi o nouă lecție de viață. Spun că sunt recunoscători pentru asta.

Cezar Tomescu, voluntar: „Am învățat că suntem norocoși, că avem unde să ne ducem la serviciu, acasă, este un lucru foarte mare, acum, în perioada asta.”

În Vama Siret sunt și studenți din Ucraina. Olena studia Dreptul Internațional la Universitatea din Liov. Când a început războiul, s-a refugiat în România împreună cu mama sa și cele două surori. Tatăl și fratele ei au rămas în Ucraina. Își continuă studiile online, dar vine în vamă în fiecare zi ca voluntar. Chiar dacă nu îi este ușor, nu vrea să renunțe la facultate.

De la începutul războiului, aproximativ 600 de mii de ucraineni au intrat în țara noastră prin punctele de frontieră din nord și est.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă