Voluntari din străinătate ajută copiii din Vrancea la școală

22 ianuarie 2021, 11:06

Școală Gimnazială nr 2 din Mărășeșți este o școală de cartier, la care învață mulți copii ce provin din familii nevoiașe. Cînd se învăța față în față, copiii veneau la școală. Dar de cînd orele se desfășoară online, mulți n-au mai putut fi prezenți la cursuri. Un grup de voluntari din străinătate le-a sărit în ajutor, iar acum copiii se bucură că pot participa la lecții.

Lecțiile pe care le țin voluntarii le sunt utile copiilor și pentru că îi învață cum să se descurce în viață.

„Copiii învață să fie cetățeni activi, învață să găsească soluțîi atunci cînd au o problemă, atât pentru ei au școală, cât și pentru comunitate”, spune învățătoarea Alina Munteanu.

Cei 4 voluntari veniți la Mărășeșți sunt din Turcia, Spania, Rusia și Austria. Și pentru ei a fost greu la început, dar s-au adaptat chiar cu ajutorul copiilor pe care îi indrumă.

„Toți copiii au nevoie de o oportunitate, de încurajare și de suport și nu contează de unde vii, contează să pui umărul și de aceea am venit în Mărășeșți”, spune Melek, voluntar din Turcia.

„Este destul de dificil, dar este o experiență interesantă, am dobândit foarte multe cunoștințe digitale și tehnice. Îmi doresc că școlile să fie deschise în curând, dar în acest moment trebuie să ne adaptăm la situația actuală”, spune Amaya, voluntară din Spania.

Întâlnirile cu voluntarii străini îi ajută pe cei mici să își îmbunătățeasca și cunoșțințele de limba engleză.

„Încercam să includem activități care nu au nevoie de un nivel înalt de engleză, încercăm să transmitem informația prin muzică, desen, educație nonformală”, spune Madalena, care vine din Austria.

Voluntarii au ajuns la Mărășeșți prin intermediul Asociației “Voluntariat pentru viață”.

”Scopul proiectului vizează încurajarea copiilor și tinerilor în viața comunității ”, spune Daniela Drăgan, coordonatoarea proiectului.

Proiectul derulat la Mărășeșți se desfășoară și în alte localități din țară, unde copiii nu au acces la educație din cauza sărăciei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite