„Există un erou în fiecare dintre voi” – în caz de urgență acțiunea în primele minute face diferența între viață și moarte. Lecție de prim ajutor de la Mihai, salvatorul de la metrou

8 ianuarie 2019, 11:56

În contextul în care tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa din cauza neacordării primului ajutor la timp, proiectul „Există un erou în fiecare dintre voi” are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgenţele din locurile publice la mai puțin de 6 minute.

Aceștia acționează pentru stabilizarea pacientului până la sosirea echipajului specializat.

În orice urgență de grad 0 sau 1, acțiunea în primele 7 minute face diferența între viață și moarte.

Mihai Daniel Moldoveanu, voluntar Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, şi Cristian Grasu, secretar de stat Ministerul Sanatatii si initiator al programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Mihai este voluntar şi a învăţat să salveze vieţi dar niciodată nu şi-a închipuit că va fi nevoit să ţină în viaţă pe cineva prins sub metrou. Pe 3 ianuarie a intrat în alertă când a primit un mesaj despre o persoană lovită de metrou în staţia de lângă casa lui. În subteran a dat peste un adolescent care era pe șine, încă în viaţă. Şi, minute bune, Mihai, salvatorul, i-a vorbit despre cum poţi să supravieţui şi într-o astfel de situaţie. Medicii de pe ambulanţă l-au felicitat şi îi multumesc lui Mihai.

El salvează vieți de la 14 ani. Era în liceu când a reușit să stabilizeze un bărbat aflat în stop cardio respirator până au venit medicii SMURD. A ales acest drum după ce şi-a piedut mama. S-a înscris la cursuri şi a devenit voluntar la Ambulanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă