Volodimir Zelensky și Olaf Scholz au discutat despre situația de pe frontul ucrainean

Olaf Scholz și Volodimir Zelenski
Olaf Scholz și Volodimir Zelenski
17 mai 2022, 14:40

Cei doi lideri au vorbit și despre întărirea sancțiunilor și a presiunii asupra Rusiei, precum și despre perspectiva păcii, a adăugat el.

Zelenski a spus într-o postare publicată pe contul său de Twitter că el și Scholz au avut „discuții productive”. „Așteptăm cu nerăbdare asistența suplimentară din partea Germaniei în vederea aderării Ucrainei la UE”, a adăugat el.

Întâlnirea dintre Zelensky și Scholz vine după tensiunile anterioare dintre Kiev și Berlin. În ultimele luni, guvernul german și Scholz au fost sub presiunea Ucrainei, dar și a politicienilor de acasă pentru că nu au făcut suficient pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei ruse.

Dar la sfârșitul lunii aprilie, Germania a fost de acord să livreze tancuri antiaeriene Ghepard Ucrainei, iar ulterior a declarat că va furniza Kievului șapte obuziere autopropulsate.

Săptămâna trecută, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că Germania s-a mutat acum în „direcția corectă”. K

Kuleba a declarat joia trecută că decizia privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, care urmează să fie luată la summitul european de la sfârșitul lunii iunie, va defini în mare măsură viitorul Europei.

”UE are nevoie de Ucraina la fel de mult cum Ucraina are nevoie de UE”, a spus Kuleba.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite