Volodimir Zelenski promite că Rusia nu va câştiga războiul declanşat contra ţării sale

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
26 aprilie 2022, 09:03

Pe parcursul a peste opt săptămâni, forţele militare ruse au lansat peste 1.100 de rachete contra Ucrainei, a spus Zelenski într-un discurs video publicat pe Telegram.

‘Dar ele (forţele ruse) nu au realizat nimic. Şi nu vor realiza nimic”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Unităţile ruse nu au înregistrat nici măcar ”o fărâmă” de sprijin în estul Ucrainei, lucru pe care Moscova se baza foarte mult, a continuat Volodimir Zelenski.

În Herson, Melitopol, Enerhodar, Kahovka şi alte oraşe ocupate, oamenii nu au cedat în faţa forţelor ruse, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Soarta Europei și a securității globale se decide în Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelesnki în ultimul său discurs din noaptea de luni spre marți, potrivit The Guardian

Toată lumea din lume – și chiar și cei care nu ne susțin în mod deschis – sunt de acord că în Ucraina se decide soarta Europei, soarta securității globale, soarta sistemului democratic. Și mai presus de toate, se decide cum va fi viața în centrul și estul continentului nostru și dacă va exista viață. În toate orașele și comunitățile Ucrainei, Rusia a arătat ce își dorește cu adevărat și ce poate aduce în Europa. Ce poate aduce la Chișinău, Tbilisi, Helsinki, Vilnius, Varșovia, Praga, toate orașele și țările pe care propagandiștii de stat ruși le-au identificat de mult timp drept presupuși inamici ai Moscovei.”

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine, transmite Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă