Volodimir Zelenski: Kievul nu a primit o cerere oficială pentru o vizită a președintelui german

Volodimir Zelenski alături de preşedinţii Poloniei Lituaniei Letoniei şi Estoniei
Volodimir Zelenski alături de preşedinţii Poloniei Lituaniei Letoniei şi Estoniei
14 aprilie 2022, 00:52

Nici eu, ca preşedinte, nici biroul nostru nu am primit oficial o solicitare din partea preşedintelui german şi a preşedinţiei germane cu privire la această vizită în Ucraina„, a asigurat el în timpul unei conferinţe de presă desfășurate la Kiev.

Suntem o ţară liberă„, a spus preşedintele Zelenski.”Ne putem permite (…) să fim printre cei care ne susţin cu adevărat, să fim printre prieteni adevăraţi„, a adăugat el, preluat de Agerpres.

Preşedintele Steinmeier a declarat marţi că a luat în considerare să viziteze Ucraina împreună cu omologii săi din Polonia şi ţările baltice, dar că prezenţa sa „nu a fost dorită la Kiev”.

Preşedintele german a fost criticat în ultimele săptămâni pentru relaţiile cu Rusia şi pentru presupusa sa lipsă de fermitate faţă de Moscova.

El a recunoscut la începutul lunii aprilie că a făcut o greşeală susţinând construirea gazoductului Nord Stream 2, suspendată sine die de Berlin în luna februarie.

Povestea unui refuz. Ce se află în spatele resentimentelor de la Kiev față de președintele Germaniei

Social-democraţii aflaţi acum la putere în Germania au fost susţinători puternici ai unei apropieri de Moscova.

Actualul cancelar german, Olaf Scholz, este de asemenea sub presiunea partenerilor săi de coaliţie, începând cu ecologiştii, care îl îndeamnă să se angajeze mai ferm alături de Ucraina, inclusiv prin livrarea de arme grele Kievului.

Refuzul lui Zelenski de a-l primi pe preşedintele Germaniei provoacă iritare la Berlin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite