Volodimir Zelenski, în topul TIME al celor mai influente personalităţi

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
24 mai 2022, 09:26

„În preşedintele Zelenski, poporul ucrainean are un lider demn de curajul şi rezistenţa sa”, a scris preşedintele american Joe Biden într-un scurt text de prezentare a liderului ucrainean.

„Naţiunile din lumea liberă, inspirate de exemplul preşedintelui Zelenski, sunt mai unite, mai hotărâte şi mai conştiente de scopul lor decât în oricare alt moment din memoria recentă”, a adăugat liderul american.

Şeful Statului Major al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, este de asemenea în listă.

În acest clasament a mai fost inclus şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei vecine în urmă cu trei luni.

Textul însoţitor este scris de principalul său opozant din Rusia, Alexei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani într-o colonie penală de maximă securitate.

„Dacă cineva distruge media independente, organizează asasinate politice şi este blocat în iluziile sale imperiale, atunci este vorba de un nebun capabil să comită o baie de sânge în centrul Europei în secolul 21”, scrie Navalnîi.

„Putin dă o lecţie despre cum să anulezi câştigurile economice obţinute de o ţară pe parcursul a 20 de ani”, a adăugat el.

„Totuşi, principala întrebare pe care el o pune – cum să opreşti un nebun malefic care are o armată şi arme nucleare şi este membru în Consiliul de Securitate al ONU – nu a primit încă un răspuns. Noi suntem cei care trebuie să găsim răspunsul”, a adăugat Navalnîi.

„Spectrul mijloacelor prin care poate fi exercitată influenţa nu a fost niciodată mai clar decât în acest Top 100 Time care îi include pe Putin şi Zelenski”, a scris pe Twitter redactorul-şef al revistei, Edward Felsenthal.

„Dictatorul din spatele unui război brutal şi preşedintele ucrainean, o figură eroică rară în vremurile noastre care dezbină”, a adăugat el.

Time publică această listă anuală începând din 1999.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite