Volodimir Zelenski: E nevoie de alte sancțiuni. Opriți tranzitul mărfurilor, închideți porturile pentru navele rusești

4 aprilie 2022, 20:54

„În prezent pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale şi regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, înseamnă să protejezi securitatea Europei”, a atras atenția Zelenski.

„Au fost impuse sancţiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. (…) Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi cu toată lumea şi de aceea trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând financiare şi economice. Trebuie să închideţi porturile pentru navele ruseşti, opriţi tranzitul mărfurilor spre Rusia şi din Rusia. Nu importaţi resurse energetice din Rusia. Nu există alternativă, putem să vorbim despre mai multe programe: petrol în schimbul produselor alimentare, dar este nevoie de a impune alte sancţiuni”, a afirmat Zelenski, în discursul adresat prin videoconferinţă Parlamentului României.

El a spus că acum se decide soarta războiului şi că Ucraina trebuie susţinută cu armament.

„Fiecare politician al lumii democratice trebuie să susţină sub orice formă Ucraina cu armament pentru că acum se decide cine va câştiga în acest război: libertatea sau tirania. Fiecare trebuie să facă tot ce se poate pentru ca aceşti militari ruşi să răspundă în faţa legii pentru infracţiunile comise în teritoriile ocupate ale Ucrainei”, a adăugat preşedintele Ucrainei, citat de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă