Volodimir Zelenski, despre luptele din Donbas: Au organizat un masacru acolo și încearcă să distrugă tot ce este în viață. Următoarele săptămâni de război vor fi dificile

24 mai 2022, 09:54

Cea mai dificilă situație de luptă astăzi este în Donbas, a declarat președintele Ucrainei.

”Bakhmut, Popasna, Severodonetsk – în această direcție ocupanții au concentrat cea mai mare activitate până acum. Au organizat un masacru și încearcă să distrugă tot ce trăiește acolo. Literalmente. Nimeni nu a distrus Donbasul la fel de mult ca armata rusă acum”.

De asemenea, forțele ruse luptă din greu pentru a nu renunța la zonele ocupate din regiunea Harkov, regiunea Herson, teritoriul ocupat al regiunii Zaporojie și Donbas, a adăugat Zelenski. „Ei intră în ofensivă în unele zone. În anumite zone acumulează rezerve. Sunt zone în care încearcă să-și consolideze pozițiile”, a spus el.

”Săptămânile următoare de război vor fi dificile și trebuie să fim conștienți de asta. Totuși, nu avem altă alternativă decât să luptăm. Să luptăm și să câștigăm! Eliberați pământul și poporul nostru pentru că ocupanții nu vor să ne ia doar ceva, ci tot ce avem inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite