Volodimir Zelenski a vizitat infrastructura distrusă din Herson “Vom restabili totul, vom reconstrui totul. La fel ca în cazul fiecărui oraș și sat care a suferit din cauza ocupanților”

Zelenski a decorat militarii din Herson
Zelenski a decorat militarii din Herson
23 martie 2023, 15:10

 

Vizita a avut loc într-o regiune în care Ucraina a organizat o contraofensivă de succes împotriva forțelor rusești la sfârșitul anului trecut şi a fost a doua deplasare în afara Kievului în această săptămână. Miercuri, el a vizitat trupele din apropierea orașului Bahmut, aflat pe linia frontului estic.

Joi, sub imaginile de la vizita sa în regiunea Herson, care au fost postate pe Telegram, Zelenski a scris: Nu am văzut nimic: Am vorbit cu locuitorii despre problemele și nevoile lor actuale. Vom restabili totul, vom reconstrui totul. La fel ca în cazul fiecărui oraș și sat care a suferit din cauza ocupanților.

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Posad-Pokrovske, conform imaginilor difuzate de preşedinţia ucraineană, o localitate care a suferit importante distrugeri şi a fost ocupată de trupele ruse până la retragerea lor toamna trecută.

Zelenski a decorat soldații care participă la apărarea regiunii Herson “Este o onoare pentru mine să salut luptătorii, mulțumesc că ne protejează integritatea teritorială, suveranitatea statului nostru. Aş vrea să vă mulţumesc vouă şi tuturor fraţilor voştri care astăzi sunteţi alături de noi, dar şi celor care, din păcate, nu mai sunt – ei sunt în inimile, amintirea şi istoria noastră” a transmis preşedintele ucrainean pe pagina sa de Facebook.

 

Contraofensiva ucraineană de anul trecut a scos trupele rusești în afara capitalei regionale, după luni de ocupație. Muncitorii din regiune sunt acum ocupați cu restabilirea reţelei de energie electrică și a alimentării cu apă. Într-o postare separată care îl arată inspectând infrastructura energetică, președintele ucrainean a scris:

 

„Trebuie să asigurăm restabilirea și protecția completă a sectorului nostru energetic. Le sunt recunoscător tuturor celor care lucrează pentru acest lucru și readuc lumina pentru poporul nostru.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite