Volodimir Zelenski a susținut un discurs la Tribunalul Penal Internațional: Cu toţii vrem să vedem un alt Vladimir aici, la Haga, cel care merită să fie condamnat pentru acţiunile criminale

4 mai 2023, 15:11

Președintele Ucrainei a ținut un discurs în fața membrilor Tribunalului Penal Internațional de la Haga și al autorităților olandeze, pentru a face un apel la aducerea în fata justiției a lui Vladimir Putin. Pe numele liderului de la Kremlin a fost emis, la începutul acestui an, un mandat internațional de arestare, sub acuzația de crime de război.

Volodimir Zelenski: „Cu toţii vrem să vedem un alt Vladimir aici, la Haga, cel care merită să fie condamnat pentru acțiunile criminale, chiar aici, în capitala Legii Internaţionale. Şi sunt sigur că vom vedea acest lucru întâmplându-se. Când vom învinge, şi vom învinge.

În mesajul său, liderul de la Kiev a amintit că în timpul ocupației rusești au fost uciși mii de civili, între care și numeroși copii. El a subliniat că agresorii ruși trebuie să simtă puterea justiției și a cerut înființarea unui tribunal special care să judece crimele rușilor în Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a sosit miercuri seară în Ţările de Jos, în prima sa vizită în această țară.

Pe de altă parte, Rusia a acuzat oficial Ucraina, dar și Statele Unite, de atacul cu drone asupra Kremlinului. Moscova susține că atacul ar fi avut drept scop uciderea lui Vladimir Putin, dar tot Moscova a ținut să precizeze că președintele rus nu se afla la Kremlin în momentul incidentului.

Între timp, Rusia a lansat un nou val de atacuri asupra Ucrainei, cu mesaje clare de răzbunare pentru presupusul atac ucrainean de la Kremlin. La Kiev, locuitorii se așteaptă la noi răzbunări rusești, și comentează incidentul de la Kremlin.

Pe front, trupele ucrainene continua să reziste atacurilor rusești în orașul strategic Bahmut.

Între timp, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de combustibili din orașul rusesc Krasnodar. Depozitele sunt aproape de portul Novorosiisk, de la Marea Neagră, iar autoritățile ruse au anunțat că incendiul a fost provocat de atacul cu patru drone.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite