Volodimir Zelenski a convocat Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare. Înaintea şedinţei, preşedintele ucrainean a discutat cu Joe Biden

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
21 februarie 2022, 22:22

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a convocat luni Consiliul de Securitate şi al Apărării Naţionale al Ucrainei, pe fondul temerilor privind o invazie rusă, informează AFP.

Zelenski a anunţat pe Twitter că a luat această decizie „în contextul declaraţiilor” Consiliului de Securitate al Rusiei, care s-a reunit cu câteva ore mai devreme şi în timpul căreia înalţi responsabili ruşi s-au pronunţat în favoarea recunoaşterii teritoriilor separatiste proruse în estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a vorbit la telefon cu omologul său american, Joe Biden, despre decizia lui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

„Am discutat despre evenimentele din ultimele ore cu preşedintele Statelor Unite”, a scris el pe Twitter într-o primă reacţie, chiar înainte de începerea şedinţei Consiliului naţional de securitate şi apărare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei