Volodimir Zelenski, un preşedinte credibil şi apropiat de popor

Volodimir Zelenski este preşedintele cu cea mai mare cotă de popularitate din lume. De la primele ore ale invaziei a devenit "sursa credibilă" atât pentru liderii mondiali, cât şi pentru jurnalişti. S-a spus despre el că este un preşedinte de război, dar Volodimir Zelenski e mai mult decât atât: un simbol viu al statului pentru şi alături de popor.

24 Februarie 2023, 21:05 Știrile TVR |

Şi în aprilie 2019, tânărul Volodimir Zelenski intra în slujba ţării ca preşedinte ales de peste 70 la sută din electoratul ucrainean.

În decembrie 2019, la Paris, Zelenski pare pentru o clipă, în ochii lui Putin, uşor de manipulat.

A fost important în răşboi convingerea lui Putin ca Zelenski este un lider slab şi va capitula imediat în urma acestei provocări. Lucru care nu s-a întâmplat. Şi iarăşi o altă iluzie care a dominat liderul de la Moscova în acea perioadă şi încă Putin trăieşte în această iluzie.

Imediat după atacul ruşilor din 24 februarie 2022, undeva, în afara capitalei, un buncăr echipat ca să reziste unui asediu îndelungat, îl aștepta pe președinte. Volodimir Zelenski a refuzat să meargă acolo.

Ochii poporului său și ai lumii erau ațintiți asupra lui. Nu a trecut mult până când Zelenski a insistat să meargă să vadă zonele bombardate de ruşi.

365 de zile şi nopţi de război. 365 de adresări către naţiune şi nu numai.

A vorbit în parlamentele europene, în cadrul celor mai importante organizaţii asumându-şi rolul deplin de comunicator.

Volodimir Zelenski a devenit preşedintele ţării invadate de ruşi şi un val de simpatie, unic în istoria recentă a omenirii l-a cuprins.

Liderul de la Kiev şi-a întâmpinat înalţii oaspeţi în capitală, în vuietul sirenelor şi al bombelor. A devenit omul căruia toţi oamenii importanţi de pe planetă vor să-i strângă mâna, toţi jurnaliştii vor să îi ia un interviu.

După ce i-a convins de la distanţă pe aliaţi că are nevoie de tancuri performante, Zelenski a pornit la drum ca să-i convingă personal că are nevoie de avioane de luptă.

SUA au fost prima ieşire în afara ţării a preşedintelui Zelenski de la invazia ruşilor.

A urmat Marea Britanie unde a fost primit personal de premierul Rishi Sunak, a vorbit în faţa parlamentului, în limba engleză, iar Regele Charles i-a acordat o audienţă.

De la Londra, preşedintele Zelenski a fost primit la Paris, la Palatul Elysee de Emmanuel Macron şi cancelarul Olaf Scholz pentru ca apoi să ajungă la Bruxelles, la Consiliul European. Mesajul, a fost acelaşi peste tot: Avem nevoie de avioane de luptă.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI