Volodimir Zelenski: Ucraina nu va renunța la teritoriu din est pentru a pune capăt războiului cu Rusia. „Această bătălie poate influența cursul întregului război”

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
17 aprilie 2022, 17:31

Într-un interviu acordat în exclusivitate lui Jake Tapper, vineri, în biroul său prezidențial, Volodimir Zelenski a subliniat că țara sa nu are nicio garanție că Rusia nu va încerca din nou să acapareze Kievul după ce ar captura Donbasul.

De aceea este foarte important pentru noi să nu le permitem, să stăm ferm pe poziții, pentru că această bătălie… poate influența cursul întregului război„, a declarat Zelenski.

Nu am încredere în armata rusă și în conducerea rusă„, a adăugat el. „De aceea înțelegem că faptul că i-am respins, că au plecat și că au fugit de la Kiev – din nord, din Chernihiv și din acea direcție – nu înseamnă că, dacă ar putea captura Donbasul, nu ar înainta spre Kiev”, a explicat Zelenski.

Anterior, Zelenski declarase pentru CNN că lumea trebuie să fie pregătită pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare tactice, pentru că președintele Rusiei nu prețuiește viețile ucrainenilor.

„Nu doar eu, ci toată lumea, toate ţările trebuie să fie îngrijorate, pentru că aceasta s-ar putea să nu fie o informaţie reală, dar ar putea să fie adevărul”, a spus preşedintele ucrainean. ”Trebuie să ne gândim să nu ne temem, să nu ne temem dar să fim pregătiţi. Însă aceasta nu este o problemă pentru Ucraina, nu doar pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă, cred”, a declarat Zelenski.

El a vorbit atât în limba ucraineană, cât și în engleză, despre ororile comise de ruși în țara sa și despre nevoile militare urgente pentru ofensiva pe care Moscova o pregătește în estul și sudul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite