Volodimir Zelenski: Răpirea primarului din Melitopol este o crimă de război, o crimă împotriva democrației. Momentul, surprins de o cameră de supraveghere

Primarul din Melitopol răpit
Primarul din Melitopol răpit
12 martie 2022, 01:37

„Răpirea primarului din Melitopol este o crimă de război, împotriva democrației. Vă asigur că toți cetățenii statelor democratice vor afla despre asta, iar acțiunile trupelor ruse de ocupație vor fi echivalate cu cele ale teroriștilor ISIS”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în mesajul adresat în jurul miezului nopții.

La scurt timp după acest moment surprins de camerele de supraveghere, procurorul regional sprijinit de pro-ruși din Luhansk a anunțat că Fedorov ar fi comis infracțiuni de terorism și că este investigat.

Potrivit Parlamentului ucrainean, la operațiunea de ridicare a primarului au luat parte 10 agenți de ocupație.

Primarul a refuzat să coopereze.

Într-o postare pe Facebook, Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a calificat actul drept răpire, atrăgând atenția că este una dintre nenumăratele încălcări grosolane ale normelor și principiilor dreptului internațional de către forțele ruse.

Ministerul a invocat Convenția de la Geneva și protocoalele adiționale, care interzic luarea de ostatici civili.

Instituția a făcut apel la un răspuns imediat al comunității internaționale și la creșterea presiunii asupra Rusiei pentru încetarea războiului barbar împotriva poporului ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite