Volodimir Zelenski, primit de Nancy Pelosi la Congresul SUA: „Congresul SUA este un mare prieten al Ucrainei, al poporului ucrainean, al libertății Ucrainei”

Volodimir Zelenski și Nancy Pelosi
Volodimir Zelenski și Nancy Pelosi
22 decembrie 2022, 01:52

„Este un privilegiu profund și cu mare mândrie îi urez bun-venit președintelui Zelenski în Capitala Statelor Unite”, a declarat Pelosi, într-o scurtă întâlnire cu jurnaliștii.

CITEȘTE și Conferință comună Biden-Zelenski la Casa Albă. Biden: Niciodată nu veți fi singuri. Împreună ținem aprinsă flacăra libertății. Zelenski: O pace justă înseamnă fără compromisuri privind integritatea teritorială

Ea a amintit că și Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a fost primită la Washington. Soția lui Volodimir Zelenski a pledat pentru mai mult sprijin militar, ajutor umanitar, asistență economică și a vorbit despre suferințele prin care trec copiii din Ucraina.

„Și iată-ne astăzi, aici, urându-i bun venit bravului și curajosului președinte Zelenski, pentru a transmite toată aprecierea nu doar pe el, ci și pentru curajosul popor unit al Ucrainei și pentru ceea ce acesta face pentru a proteja democrația”, a declarat Pelosi.

„În ultimele 10 luni, de la invazie, dvs., domnule președinte, și poporul ucrainean ați înfruntat brutalitatea lui Putin cu o voință puternică. Vizita dvs. survine în momentul în care Congresul pregătește să treacă încă un pachet de asistență de securitate, economic și umanitar. Să sperăm că în următoarele 48 de ore acest lucru va fi realizat”, a adăugat președinta Camerei Reprezentanților.

La rândul său, Volodimir Zelenski a subliniat că a mai fost la Washington, dar atunci era pace, era înainte de război și de agresiunea Rusiei, iar sentimentul era diferit. „Era o istorie diferită, era o viață diferită”, a explicat el.

Volodimir Zelenski, primit călduros la Casa Albă. Președintele SUA: 300 de zile, e greu de crezut. Ați inspirat întreaga lume. Medalie trimisă lui Biden de un căpitan de pe o baterie HIMARS

„Congresul SUA este un mare prieten al Ucrainei, al poporului ucrainean, al libertății Ucrainei”, a adăugat Zelenski, mulțumindu-i lui Nancy Pelosi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite