Volodimir Zelenski, la summitul G7: Puterea formulei de pace ucrainene constă în faptul că, prin stoparea ambițiilor Rusiei vom paraliza alți potențiali agresori

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
21 mai 2023, 15:12

Zelenski a declarat că visează să reconstruiască „toate orașele noastre care sunt în ruine”, făcând o paralelă cu situaţia din Hiroshima.

„Visăm să ne recuperăm teritoriile, așa cum ne-am recuperat teritoriile din nord care au fost ocupate de Rusia. Trebuie să ne recuperăm teritoriile din est și din sud. Visăm să ne aducem oamenii acasă” a declarat Zelenski. “Visăm la pace după victoria noastră”.


„Mă aflu aici, la Hiroshima, pentru ca lumea să poată auzi apelul ucrainean la unitate. Rusia a călcat în picioare tot ceea ce este civilizat” a mai spus acesta.

Zelenski a declarat că este doar o chestiune de timp până când alți „criminali în funcții publice” vor dori să imite exemplul Rusiei.

Acesta este motivul pentru care formula de pace este importantă, a spus el.

„Puterea formulei de pace ucrainene constă în faptul că, prin stoparea ambițiilor Rusiei, vom oferi lumii un rezultat suplimentar, vom paraliza alți potențiali agresori. Când toți cei care vor război vor vedea cât de unită și de hotărâtă este lumea când vrea pace, nu vor mai continua”.

„Ucraina oferă lumii salvarea de război. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne unim și să facem din Rusia ultimul agresor” a spus Zelenski.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, Zelenski a afirmat că Bahmut nu a fost capturat de Rusia și că trupele ucrainene rămân în oraș, dar că nu poate oferi informații clare.

El a spus: „Nu am nicio informație. Luptăm datorită curajului poporului nostru, al războinicilor noștri. Înțeleg clar ce s-a întâmplat în Bahmut. Nu pot să vă împărtășesc opiniile tactice ale militarilor noștri. Bahmut nu este ocupat de Federația Rusă până în prezent. Nu există două sau trei interpretări ale acestor cuvinte”.

Zelenski a declarat că nu există nicio dovadă că Brazilia, China și India trimit arme către Rusia.

El a adăugat că este important să „fim uniți” pentru a implica pe toată lumea în formula de pace.

 

 

El a transmis că s-a întâlnit cu aproape toți liderii G7 şi că este recunoscător SUA și altor lideri occidentali pentru sprijinul acordat care constă în sistemele de apărare aeriană.

“Avem câteva luni pentru pregătirea piloților noștri și vom lucra pentru ca acești oameni să fie cât mai bine pregătiți și experimentați. Nu vă pot spune câte avioane vom putea obține sau când va întâmpla, dar vom accelera acest lucru, deoarece este important pentru noi”.

Zelenski a declarat că imaginile cu Hiroshima în ruine „îmi amintesc de Bahmut și de alte așezări și orașe similare. Este o zonă distrusă în totalitate, nu a mai rămas nimic, nu a mai rămas nicio persoană. Astăzi este o tragedie, dar în viitor va exista reconstrucție și recuperare.”.

Zelenski a mai spus că ar dori ca „toate statele care sunt capabile” să furnizeze arme Ucrainei, deși înțelege că ar putea exista bariere legislative sau constituționale.

El a adăugat că este recunoscător pentru sancțiunile impuse de țările occidentale Rusiei.

Preşedintele Ucrainei a declarat că a obținut arme „de înaltă calitate” de la toți cei prezenți la summitul G7. El este încrezător că ţara sa va primi avioane de luptă F-16, dar nu este sigur câte.

Evitând o întrebare despre când va începe contraofensiva Ucrainei, el a spus: Rusia va simți când vom avea o contraofensivă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite