Volodimir Zelenski, în Parlamentul australian: Alte ţări s-ar putea simţi încurajate să-şi atace vecinii dacă Rusia nu va fi pedepsită

Volodimir Zelenski discurs în Parlamentul australian
Volodimir Zelenski discurs în Parlamentul australian
31 martie 2022, 13:15

Zelenski a cerut adoptarea de noi sancţiuni, mai dure, împotriva Rusiei şi a sugerat că ani întregi în care Moscova nu a reuşit să deţină puterea la nivel global au determinat-o să atace Ucraina.

”Dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem la răspundere Rusia, atunci alte ţări din lume care aşteaptă cu nerăbdare un război similar contra vecinilor lor vor decide că astfel de lucruri sunt posibile şi pentru ele”, a afirmat şeful statului ucrainean în intervenţia video în faţa parlamentarilor australieni.

El nu a precizat la ce ţări face referire.

În ultima perioadă, Australia şi aliaţii săi occidentali s-au declarat îngrijoraţi de limbajul tot mai agresiv adoptat de China faţă de Taiwan.

”Soarta securităţii globale este decisă acum. Nimeni nu poate reuşi să câştige – nimeni nu poate salva vreo parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma dacă ar fi utilizate armele nucleare”, a spus preşedintele Ucrainei.

Australia a furnizat echipament defensiv şi ajutoare umanitare Ucrainei. De asemenea, guvernul de la Canberra a adoptat o interdicţie asupra exporturilor de bauxită şi de oxid de aluminiu către Rusia.

Australia a impus în total 476 de sancţiuni împotriva a 443 de indivizi, printre care oameni de afaceri apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, şi a 33 de entităţi, mai ales din sectorul bancar rusesc. Joi, Canberra a anunţat că sporeşte cu 35% tarifele aplicate importurilor din Rusia şi Belarus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite