Volkswagen, succes de piață în Rusia

Grupul german s-a concentrat puternic pe pieţele din Rusia şi America de sud. Rusia promitea să devină cea mai interesantă opţiune de desfacere în trecut, având în vedere parcul vechi de autoturisme existent, însă valul de sancţiuni impuse a dus la o cădere a pieţei auto cu 11%. Chiar şi aşa ruşii au înmatriculat anul trecut 1.43 milioane de maşini, o cotă însemnată din piaţă fiind deţinută de Volkswagen

13 August 2017, 18:56 (actualizat 13 August 2017, 19:16) | Alexandru Rostoţchi |
fabrica_rusia

Germanii au investit aproape 2 miliarde de euro în Rusia. Grupul deţine o fabrică la Kaluga, la 170 de kilometri de Moscova, care produce modele Volkswagen, Audi şi Skoda. Mai mult în iunie, Grupul VAG a extins până în 2025 parteneriatul cu ruşii de GAZ, a căror fabrică de la Gorki produce de asemnea modele Volkswagen şi Skoda. În ciuda investiţiei, germanii nu au obţinut până acum succesul scontat, însă acest lucru e pe cale să se schimbe. Economistul şef al grupului, Arno Antity, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că prima jumătate a anului a fost profitabilă pentru Volkswagen în Rusia, datorită cursului de schimb înregistrat de rublă. “Am redus costurile în Rusia, am lansat noul Tiguan, şi cu puţin noroc din partea cursului rublei putem spune că am avut o jumătate de an bună” a declarat Antitz.

Părerea a fost împărtăşită de Marcus Osegowitsch, şeful Volkswagen Rusia. Acesta a declarat că “Rubla este puternică din nou şi dacă va păstra un curs de 65, 67 la un euro, acest lucru ne va avantaja”. Vânzările VAG au crescut în Rusia cu 19% la 46866 unităţi până în iulie, în condiţiile în care piaţa auto a înregistrat o creştere de 9%  în acest an. Părerea celor de la Volkswagen a fost î,părtăşită şi de CFO-ul Ford, Bob Shanks, declarându-se la rândul său bucuros de semnele de reviriment ale pieţei auto din Rusia: “Credem că această piaţă are potenţialul de a deveni cea mai mare în Europa, fapt ce ne va genera profituri”

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN AUTO
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI