Vlad Voiculescu: Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. MS va reevalua toate centrele din subordinea sa

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat miercuri că vor fi reevaluate centrele de vaccinare cu circuit închis. Ministrul a subliniat că e jenant să avem centre separate pentru anumite instituții. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, restul, cu tot dragul, ar trebui să poată să mai aștepte un pic, a spus ministrul.

27 Ianuarie 2021, 15:55 (actualizat 27 Ianuarie 2021, 16:58) |
Voiculescu- Avem mai multe centre cu circuit inchis
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Sănătății a anunțat că până miercuri, la ora 12,00, erau vaccinate 530.000 de persoane.

"40.000 deja au făcut şi rapelul. 40.000 de persoane sunt protejate împotriva COVID-19. (...) În momentul acesta, cifrele nu arată rău, a susţinut Vlad Voiculescu.

El a mai spus că, în perioada 15 - 23 ianuarie, 1.353 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, deşi erau eligibile pentru etapa a treia.

Ar putea fi eroare de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim din presă că lucrul acesta s-a mai întâmplat, a spus ministrul.

Declarații ale ministrului Sănătății:

- 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare. Exista o platformă de programare și există Registrul National  pentru Vaccinare. acestea doua trebuie puse împreună.

- Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizate

- Cred că tot ce are legătură cu procesul de vaccinare vaccinare trebuie să fie cât se poate de transparent.

- Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis - unde toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populația României, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează.

- Nu există Hotărâre de Guvern sau hotărâre a MS care să fi aprobat așa ceva.

- Fie merg mai multe vaccinuri către centrele închise, care nu sunt disponibile populației, asta înseamnă că vom avea vaccinuri care pleacă de la categoriile vulnerabile către alte categorii de populație, ceea ce nu este doar imoral ci și ilegal.

- Dacă vaccinurile sunt păstrate pentru categoriile vulnerabile, atunci vom avea centre care funcționează și cheltuie banul public, pentru că nu funcționează gratuit, fără să vaccineze

- MS va reevalua toate centrele din subordinea sa și vom transmite acest lucru către toate celelalte instituții care au centre să facă.

- Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem.

- O excepție ar fi  păstrarea unor centre ce vaccinare cu puține fluxuri pentru rapelurile din spitale.

- Nu au fost puține exemplele care fie ne-au fost semnalate de presă, fie ne-au fost semnalate la Ministerul Sănătății de organizari separate de vaccinări pentru diverse instituții. E jenant!

- Premierul împărtășește această opinie.

- Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, pentru că doar așa salvăm vieți (..) restul, cu tot dragul, ar trebui să poată să mai aștepte un pic.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI