Voiculescu: Există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale privind decesele din spitalele COVID. Replica lui Cîțu: Îi cer public lui Dan Barna să ne spună dacă știa asta

16 aprilie 2021, 10:53

Fostul ministru l-a invitat pe premierul Florin Cîţu să preia această problemă şi să revadă raportarea deceselor din spitalele COVID.

„Avem un ministru al Sănătăţii, care nu ştiu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcţia de premier, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a declarat Voiculescu.

Premierul Florin Cîţu i-a solicitat, vineri, vicepremierului Dan Barna să prezinte în şedinţa de Guvern dacă ştia despre existenţa unor diferenţe între datele raportate şi cele reale privind persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit şi ce măsuri a dispus.

„Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie clarificate dacă este aşa. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public prezinte în şedinţa de Guvern aşa ceva”, a declarat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca.

La scurtă vreme după cererea premierului, vicepremierul Dan Barna a scris pe pagina sa de Facebook că a fost informat, pe data de 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Barna solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare către premier cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Și PSD a intervenit în dispută și le-a cerut celor de la USR PLUS să sprijine în Parlament formarea unei comisii de anchetă care să verifice corectitudinea datelor raportate de autorități.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite