„Domne, voi știți cine sunt eu? (…) Eu sunt în măsură să fac orice!” – Fostul șef al DIICOT, actual vicepreședinte al CSM, Daniel Horodniceanu, către polițiștii care l-au oprit în trafic

7 mai 2023, 18:42

– Dar cine vă urmăreşte?

– Dvs. acum în momentul ăsta, de ce m-aţi oprit?

– Pentru că ne-aţi depăşit.

– Şi nu am voie să vă depăşesc sau ce?

– Este limită de 50.

– Aşa.

– Noi circulam deja cu 50 la oră.

– Aveţi radar?

– Mă lăsaţi să vă termin?

– Domne, voi ştiţi cine sunt eu?

– Cine sunteţi?

– Sunt procuror şef Horodniceanu de la Crimă organizată.” (SURSA: jurnalist.ro)

Agenţii i-au explicat procurorului şi că nu ar fi semnalizat când i-a depăşit.

– Dar ce faceţi dvs. la ora asta? Faceţi patrulă pe strada principală dintr-un sat?

– Nu, domnule… Sau dacă vreţi să vă spunem…

– Da, vreau să îmi spuneţi, da.

– O să vă răspundă…

– Am să vorbesc cu şeful IPJ-ului… Nu văd cum aţi putea să aveţi tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a ţării.

– Nu are importanţă… Puteţi să fiţi şi preşedinte…

– Eu sunt în măsură să fac orice! Din cauza mea dvs. aveţi undeva un 15% la salariu, adică în favoarea dvs. Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 şi dvs. aţi luat 15%.

Până la urmă, agenţii i-au dat procurorului doar un avertisment verbal.

În noaptea de 5 spre 6 mai a.c., un echipaj de poliție din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași aflat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui auto, ce se deplasa în comuna Schitu Duca, din județul Iași, care nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depășire„, se arată într-un comunicat al IPJ Iași.

Polițiștii i-au adus la cunoștință șoferului abaterea rutieră comisă și i-au pus în vedere să respecte normele rutiere în vigoare privind circulația pe drumurile publice, acesta fiind sancționat cu avertisment, conform OUG nr. 195/2002„, se precizează în document.

Acum, sindicaliştii din poliţie spun că polițiștii ar fi trebuit să îl amendeze pe procuror şi cer demisia lui Horodniceanu. În plus, vor să fie cercetat disciplinar.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol:Avertismentul se aplică atunci când persoana înțelege că a greșit, își recunoaște culpa și cumva manifestă regret față de încălcarea normei rutiere.

Mihai Zlat, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor: Conduce o instituție care trebuie să se ocupe de imixtiunea în actul de justiție și să nu existe așa ceva și fix această persoană imixtionează în actul pe care urma să-l întreprindă polițistul care l-a oprit legal, regulamentar și legea trebuie să fie aceeași pentru toți.

Procurorul Daniel Horodniceanu a transmis printr-un comunicat de presă că înregistrările apărute în presă nu sunt complete şi sunt scoase din context. El susţine și că a fost provocat de poliţişti.

Realizez că m-am aflat într-o situație provocată, dar ce este regretabil și îmi reproșez acest lucru este că nu am rezistat provocării și, pe acest fond emoțional, probabil și combinat cu unele probleme personale, am reacționat în acest mod, care nu mă caracterizează„, a subliniat Horodniceanu.

Fostul şef al DIICOT s-a numărat printre procurorii care au criticat modificările legilor justiţiei pe vremea lui Liviu Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite