Vlogeriță din China, investigată de poliție după ce a mâncat carne de rechin alb

Foto: Befunky
Foto: Befunky
2 august 2022, 15:05

Tânăra cunoscută sub numele de Tizi, care are peste 7,8 milioane de urmăritori pe Douyin, un canal de streaming chinezesc, apare în videoclip luând un rechin de doi metri de la un magazin de fructe de mare din orașul Nanchong.

„Poate că pare fioros, dar carnea sa este cu adevărat super-fragedă”, spune Tizi în videoclipul postat inițial luna trecută.

Poliția a spus că vlogerița nu a cumpărat peștele de la magazinul local, ci l-a achiziționat online de la o sursă din regiunea de coastă sud-estică Fujian. Magazinul local a fost folosit doar ca loc de filmare, potrivit Fengmian News, un site de știri de stat.

Marele rechin alb este considerat o specie vulnerabilă de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, iar comercializarea sa necesită un permis. În China, comerțul ilegal cu produse din animale sălbatice se pedepsește cu închisoarea și amenzi.

„Nu poate fi exclus să existe o piață neagră. La urma urmei, pentru a transporta un rechin mare din regiunea de coastă la Nanchong este nevoie de coordonare”, se arată într-un editorial din The Paper, un site de știri de stat. „Trebuie să reprimăm cu asprime vânătoarea și comerțul ilegal cu animale sălbatice pe cale de dispariție și să eliminăm lanțul criminal.”

Potrivit South China Morning Post, Tizi și-a atras faima datorită „aspectului ei dulce” și „alegerilor alimentare îndrăznețe”. Vlogerița a distribuit anterior clipuri cu ea mâncând crocodili și struți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite