Vladimir Putin susţine că are probe despre activităţi biologice în Ucraina cu sprijinul SUA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a susţinut, luni, că în Ucraina au fost creaţi compuşi pentru arme biologice şi că în timpul ''operaţiunii militare speciale'' Rusia a obţinut ''probe documentare'' cu privire la astfel de activităţi desfăşurate pe teritoriul ucrainean cu sprijinul SUA, relatează EFE.

16 Mai 2022, 18:07 (actualizat 16 Mai 2022, 18:24) Știrile TVR |
Putin susţine că au loc activităţi biologice în Ucraina

''Acum, în timpul operaţiunii speciale în Ucraina, am obţinut probe documentare că în apropierea frontierelor noastre au fost create în esenţă componente pentru arme biologice'', a spus Putin la Kremlin în timpul summitului Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Conform preşedintelui rus, în plus faţă de aceste activităţi, care contravin convenţiilor ce interzic armele biologice şi toxice, în respectivele instalaţii ''se elaborau metode şi mecanisme pentru destabilizarea situaţiei epidemiologice în spaţiul postsovietic''.

Putin a insistat că, din acest motiv, trebuie acordată o atenţie specială chestiunii securităţii biologice în spaţiul OTSC, organizaţie ce reuneşte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.

''De mult timp am activat alarmele despre activităţile biologico-militare ale SUA în spaţiul postsovietic'', a spus Putin la începutul summitului, organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la crearea OTSC.  El a adăugat că în această ''regiune comună'' Pentagonul ''a creat zeci de laboratoare biologice şi centre care nu se ocupau de acordarea de asistenţă medicală pentru populaţia ţărilor unde îşi desfăşurau activităţile''.

''Principalul lor scop era de a culege material biologic şi de a studia, pentru propriile obiective, caracterul specific al răspândirii virusurilor şi bolilor periculoase'', a menţionat Putin.

Prin urmare, el le-a cerut preşedinţilor celorlalte state din OTSC să sprijine o iniţiativă a Rusiei de a crea un organism dedicat acestei problematici în cadrul organizaţiei.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 35°C
IASI 35°C 33°C
CLUJ 31°C 32°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 32°C 32°C
BRASOV 29°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI