Vladimir Putin spune că Rusia se luptă pentru propria existență: ”Pentru noi asta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statului rus”

Vladimir Putin
Vladimir Putin
14 martie 2023, 16:47

„Așadar, pentru noi asta nu este o sarcină geopolitică, ci o sarcină de supraviețuire a statului rus, de creare a condițiilor pentru dezvoltarea viitoare a țării și a copiilor noștri”, a spus el.

Putin a acuzat Occidentul că folosește Ucraina ca pe un instrument pentru a purta un război împotriva Rusiei și a-i provoca o „înfrângere strategică”. Statele Unite și aliații săi spun că ajută Ucraina să se apere de o invazie de tip imperial care a distrus orașele ucrainene, a ucis mii de civili și a forțat milioane de oameni să își părăsească locuințele.

Vladimir Putin a declarat, răspunzând la o întrebare, că a fost îngrijorat în privința economiei atunci când Occidentul a impus valuri de sancțiuni fără precedent anul trecut, dar că aceasta s-a dovedit mai puternică decât se estima.

„Ne-am sporit suveranitatea economică de multe ori. La urma urmei, pe ce s-a bazat inamicul nostru? Că ne vom prăbuși în 2-3 săptămâni sau într-o lună”, a spus el.

El a spus că inamicul se aștepta ca fabricile să se oprească, sistemul financiar să se prăbușească, șomajul să crească, protestatarii să iasă în stradă, iar Rusia „să se clatine din interior și să se prăbușească”.

„Acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Putin. „S-a dovedit, pentru mulți dintre noi, și chiar mai mult pentru țările occidentale, că bazele fundamentale ale stabilității Rusiei sunt mult mai puternice decât se credea”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă