Vladimir Putin se folosește de aniversarea înfrângerii Germaniei la Stalingrad pentru a jura victorie în Ucraina

Vladimir Putin
Vladimir Putin
2 februarie 2023, 18:07

„Moștenirea generațiilor, valorile și tradițiile – toate acestea sunt ceea ce face Rusia diferită, ceea ce ne face puternici și încrezători în noi înșine, în dreptatea noastră și în victoria noastră”, a declarat Putin.

Remarcile sfidătoare ale liderului rus au venit în timp ce oficialii ucraineni au avertizat că Moscova a deschis o nouă ofensivă menită să captureze o mai mare parte din estul Ucrainei și să-i ofere lui Vladimir Putin primul succes semnificativ pe câmpul de luptă din ultimele luni.

Cu câteva ore înainte ca acesta să vorbească, rachete rusești au lovit orașul Kramatorsk din estul Ucrainei, un centru militar cheie pentru forțele Kievului.

Câștigurile lente ale Rusiei în estul țării și încercările sale de a captura orașul Bahmut, aflat în apropiere, au avut un cost uriaș de vieți omenești, potrivit Ucrainei, deoarece Kremlinul aruncă mii de soldați, adesea neexperimentați, în lupte brutale la sol împotriva forțelor ucrainene.

Dar în discursul lui Vladimir Putin nu a existat nicio mențiune cu privire la pierderile tot mai mari ale Rusiei.

În schimb, vorbind la un „concert de celebrare” care a marcat cea de-a 80-a aniversare a triumfului sovietic de la Stalingrad, cunoscut acum sub numele de Volgograd, președintele Putin a atacat din nou națiunile occidentale, care trimit arme din ce în ce mai avansate în Ucraina. El a făcut cele mai directe remarci de până acum ca răspuns la recenta decizie a Germaniei de a furniza Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2, numind-o parte a „agresiunii Occidentului colectiv”.

Liderul rus a făcut apoi o amenințare vagă la adresa Germaniei, pe care acesta a considerat mult timp că este cea mai importantă legătură a Rusiei cu Occidentul. „Nu ne trimitem tancurile la granițele lor”, a spus Putin. „Dar avem mijloacele de a răspunde, și nu se va termina cu folosirea blindatelor. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”.

Imaginile difuzate de presa de stat rusă l-au arătat pe președintele Putin depunând flori roșii la mormântul unui comandant sovietic sub monumentul uriaș al Apelurilor Patriei – care, la aproape 300 de metri înălțime, este una dintre cele mai mari statui din lume. De asemenea, el a fost arătat îngenunchind în fața unei coroane de flori la o flacără memorială din apropiere.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că președintele Putin va organiza o reuniune pentru a discuta consecințele „bombardamentelor formațiunilor naziste din Ucraina” în regiunile de frontieră ale Rusiei.

Iar în cadrul unei întâlniri cu veteranii celui de-al Doilea Război Mondial de luna trecută, Putin a reluat descrierea sa despre actualul guvern al Ucrainei ca fiind continuatorul moștenirii naziștilor din al Doilea Război Mondial.

„Neonaziștii care au câștigat teren și care conduc spectacolul în Ucraina”, a afirmat liderul rus în cadrul reuniunii din ianuarie, trebuie pedepsiți pentru că au comis „crime împotriva civililor”.

„Este esențial să se înregistreze tot ceea ce fac ei acum, în special față de civili”, a spus el, făcând o paralelă falsă cu crimele naziste din Al Doilea Război Mondial.

Ultimul discurs al președintelui Vladimir Putin a fost ținut în septembrie, în cadrul unui eveniment public major în Piața Roșie din Moscova, care a celebrat anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă