Vladimir Putin: Întâlnirea cu Theresa May ar putea fi un pas spre depășirea cazului Skripal

Vladimir Putin
Vladimir Putin
28 iunie 2019, 08:53

Vladimir Putin a transmis că incidentul a fost o problemă între agențiile de informații și nu ar trebui să ducă la deteriorarea relațiilor diplomatice și a intereselor economice dintre Marea Britanie și Rusia.

Președintele rus consideră că Theresa May ar putea fi deschisă la reabilitarea relației cu Administrația de la Moscova, având în vedere faptul că urmează să se retragă în curând din funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

„Toată situația aceasta cu spioni și agenți secreți nu merită deteriorarea relațiilor. Această poveste cu spioni, cum o numim noi, nu merită nici măcar o copeică (subdiviziune a rublei, n.red.)”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu pentru publicația Financial Times.

„Cred că atât Rusia cât și Marea Britanie sunt interesate de reluarea relațiilor. Sper că vom face câțiva primi pași”, a adăugat Vladimir Putin.

„Cred că va fi mai ușor pentru Theresa May, poate pentru că părăsește biroul și este liberă să facă ceea ce consideră corect, important și necesar, fără a se îngrijora de consecințele politice domestice”, a menționat președintele rus.

Ultima întâlnire dintre Theresa May și Vladimir Putin a avut loc în luna noiembrie, în cadrul summitului G20 din Argentina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite