Vladimir Putin deplânge pierderea ”ireparabilă” a unui ”prieten adevărat”, după moartea lui Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi - Vladimir Putin
Silvio Berlusconi - Vladimir Putin
12 iunie 2023, 19:22

„Pentru mine, Silvio a fost o persoană dragă, un prieten adevărat. I-am admirat mereu sincer înţelepciunea, abilitatea de a lua decizii echilibrate, inteligente chiar şi în cele mai dificile situaţii”, a afirmat Vladimir Putin într-un mesaj de condoleanţe adresat omologului său italian Sergio Mattarella.

Liderul de la Kremlin a elogiat în acelaşi mesaj „energia vitală incredibilă” a lui Berlusconi, „optimismul” şi „simţul umorului”, deplângând o „pierdere ireparabilă”.

Ex-premierul şi controversatul miliardar italian Silvio Berlusconi, decedat luni după ce s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, era un aliat incomod al şefei guvernului de extremă dreapta Giorgia Meloni, pe care a pus-o în încurcătură de mai multe ori prin declaraţiile sale rusofile după invazia Rusiei în Ucraina.

Prieten personal al lui Vladimir Putin, pe care l-a primit în mega-vila sa din Sardinia, Berlusconi a atribuit de mai multe ori responsabilitatea conflictului Kievului.

CITIȚI ȘI: Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani. Miercuri vor avea loc funeralii de stat şi va fi zi de doliu naţional în Italia

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite