Vladimir Putin: „Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România. Există un potenţial destul de bun de cooperare pe problematica regiunii Mării Negre”

Preşedintele rus Vladimir Putin consideră că există conditii bune de cooperare cu România, la Marea Neagră.

18 Mai 2021, 14:34 (actualizat 18 Mai 2021, 22:01) |

Este declaraţia făcută de liderul de la Kremlin într-o ceremonie specială, în care 22 de noi ambasadori la Moscova şi-au prezentat scrisorile de acreditare. Printre ei, Cristian Istrate, noul şef al misiunii diplomatice a României.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: “Contăm pe dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu România. Suntem pregătiţi să lucrăm împreună pentru activarea legăturilor politice, economice şi umanitare. Există un potenţial destul de bun de cooperare pe problematica regiunii Mării Negre”.

Cristian Istrate, Ambasadorul României la Moscova: Importantă în orice context este deschiderea spre dialog bilateral, un dialog pe care România îl vede pragmatic, principial, un dialog bazat pe respect reciproc și un dialog în conformitate cu normele dreptului internațional.

Au mai fost prezenţi şefii misiunilor din  Republica Moldova, Polonia, Elveția și Olanda. Prezenţa ambasadorilor europeni la Kremlin are loc într-un moment tensionat în relațiile  Rusiei cu Occidentul.

În  discursul său, Vladimir Putin a punctat pentru fiecare stat in parte aşteptările Rusiei în dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI