Vladimir Putin are toate șansele să rămână în funcție până la 84 de ani | Kirill Martynov, editorialist: Dacă pleacă, nu va fi acea stabilitate asigurată de persoana sa

1 iulie 2020, 14:04

Vladimir Puțin i-a îndemnat pe ruși să voteze pentru stabilitatea, securitatea și prosperitatea țării: “Vom vota pentru țara în care vrem să trăim: cu învațământ și sistem de sănătate moderne; cu un sistem bun de protecție socială; cu o putere eficientă, care să răspundă în fața societății.

Practic, amendamentele au adoptate în Parlament, deci ele sunt deja în vigoare. Vladimir Putin a fost cel care a insistat că modificările aduse în Constituție să fie legitimate printr-un vot popular.

“Nu contează absolut nimic, nici prezența la urne, nici modul de organizare, nici cum se votează, anticipat sau online. E un act ritualic, prin care poporul își exprimă susținerea nu neapărat pentru Putin, în calitate de conducător, ci mai debrabă față de ideologia putinistă. E o ideologie pe înțelesul tuturor și agreată de ruși”, spune Serghei Golubitski, publicit.

Procesul de vot a durat o săptămână iar televiziunile de stat au pus accent în primul rand pe entuziasmul populației.

În Rusia există mai multe cercuri de influență, care controlează anumite sectoare ale economiei ruse.

“Chiar dacă Putin nu declară nimic, dar devine evident că peste 4 ani nu demarează nicio campanie prezidențială, elitele încep să-și scoată ochii. Începe instabilitatea. Dacă pleacă Putin, nu va fi acea stabilitate asigurată de persoana sa. Clanurile din jurul Kremlinului încep să intre într-un conflict cu urmări greu de estimat. Nu se va ști cum va fi desemnat succcesorul. De aceea Putin nu are cum să se retragă. Şi da, nimeni nu îi va putea garanta imunitate personală în urma unui eventual război între clanuri”, crede Kirill Martynov, editorialist Novaya Gazeta.

Pe lângă rezultatul votului popular, care este previzibil , presa din Rusia va pune accentul mai mult pe succesul politicii duse de Vladimir Putin, care are astfel toate șansele să rămână în funcție până în 2036, când va avea 84 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite