Vladimir Putin a asistat la un antrenament de simulare a unei riposte nucleare masive din partea Rusiei

27 octombrie 2022, 08:04

Potrivit Kremlinului,  exercițiile, intitulate sugestiv „Tunetul”, au avut drept scop testarea gradului de pregătire și coordonare între centrele de comandă ale forțelor nucleare. Vladimir Putin a asistat de la distanță, printr-un sistem de videoconferință.

A fost implicată așa-numita triadă a forțelor ruse de descurajare nucleară. Componenta terestră a fost activată de pe cosmodromul Plisetsk. De acolo au fost lansate rachete intercontinentale de tip Yars. Submarinul atomic Tula a lansat rachete balistice Sineva din Marea Barents, iar două bombardiere strategice TU 95 au lovit cu rachete de croazieră aceleași ținte instalate pe poligonul Kura din Kamceatka, Extremul Orient Rus.

Experții militari de la Moscova apreciază că noua demonstrație de forță trebuie înțeleasă ca un mesaj din partea Kremlinului – și anume că Rusia poate riposta masiv de pe mare, din aer și de pe uscat ca răspuns la un atac nuclear inamic.

După anexarea celor patru regiuni ucrainene, Vladimir Putin a avertizat că Rusia își va folosi întregul arsenal pentru a-și apăra integritatea teritorială. În urma cu câteva zile, comandantul operațiunilor ruse din Ucraina, Surovikin, nu excludea adoptarea unor decizii deloc simple, spunea el – dacă situația din jurul localității Herson o va impune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite