LUMEA AZI

Vladimir Putin, planuri ambițioase în noul mandat. Economia Rusiei este în declin din cauza sancțiunilor

30 de salve de tun au anunțat că Vladimir Putin va fi în fruntea statului până în 2024. Despre promisiunile liderului de la Kremlin ne spune corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

11 Mai 2018, 18:49 |

Din cabinetul de lucru, Vladimir Putin a traversat singur coridoarele interminabile ale Kremlinului și a ajuns la Palat, acolo unde au fost încoronați Țarii Rusiei. Serviciul de protocol ține mult la simbolistică și a vrut încă odată să sublinieze importanța și solemnitatea ceremoniei.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Rusia trebuie să fie modernă şi dinamică. Trebuie să accepte toate provocările şi să ştie cum să răspundă la ele.

Ca un element de noutate, a fost prezentată, în premieră, limuzina blindată prezidențială, asamblată din piese fabricate în Rusia. Criticii susțin că mașina nu este încă omologată și va mai trece mult timp până când va intra în dotarea parcului auto prezidențial.

De fapt, la finalul ceremoniei, Putin a plecat acasă cu vechea mașină, un Mercedes Pullman blindat.

Urmează încă un mandat de 6 ani, timp în care Vladimir Putin va trebui să facă față unor noi provocări.

Roman Ilarionov, expert, Centrul de consultanţă politică Bunin: Putin îşi păstrează susţinerea masivă din partea electoratului, dar în acealaşi timp societatea va cere schimbări, anumite reforme. De fapt, populaţia este mulţumită de preşedinte care este la putere de 18 ani, însă nu este satisfăcută de nivelul de trai. Ei bine, în următorii 6 ani, Putin va trebui să găsească o soluţie şi la această problemă.

Vladimir Putin și-a păstrat aceeași echipă, inclusiv pe Dimitrii Medvedev ca premier. Dacă vor fi schimbări la vârful elitei politice din Rusia, acestea nu vor fi radicale, semn că Putin rămâne adeptul stabilității.

Imediat după ce a fost investit în funcția de președinte, Vladmir Putin a semnat un decret prin care își propune o serie de planuri extrem de ambițioase până în anul 2024.

De exemplu, Rusia vrea să ajungă printre primele 5 puteri economice ale lumii și, evident, să crească nivelul de trai al populației.

La ora actuală, planurile par utopice în condițiile în care vedem că economia rusă este în declin din cauza sancțiunilor și a izolării țării pe plan internațional.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 25°C
IASI 18°C 21°C
CLUJ 15°C 20°C
CONSTANTA 20°C 21°C
CRAIOVA 23°C 26°C
BRASOV 17°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI