Vladimir Putin, la întrevederea cu Antonio Gutteres: Situația din Mariupol este ‘complicată și tragică’

Întrevedere Antonio Gutteres - Vladimir Putin
Întrevedere Antonio Gutteres - Vladimir Putin
26 aprilie 2022, 20:28

Vladimir Putin: „Situația este complicată acolo și tragică. Dar este simplu, într-adevăr. Am vorbit astăzi cu președintele Erdogan, el a spus că acolo au loc operațiuni militare. Nu, operațiunile militare s-au încheiat acolo. La Mariupol nu sunt operațiuni militare”.

Comentariile lui Putin vin după acuzațiile Ucrainei că Rusia a bombardat un coridor umanitar din orașul-port asediat.

Liderul rus i-a acuzat pe luptătorii ucraineni că „se ascund în spatele” civililor din siderurgia Azovstal și a spus că „cel mai ușor este să-i eliberezi”.

Putin i-a spus lui Guterres: „Vorbești despre coridoarele umanitare rusești, că nu funcționează. Nu, te-au mințit. Ei lucrează cu sistemul nostru”.

Putin a spus că peste 100.000 de oameni au părăsit Mariupol, „liberi să meargă oriunde”. „Unii oameni vor să meargă în Rusia, alții în Ucraina”, a spus președintele rus.

Petro Andryushchenko, un consilier al primarului Mariupol, orașul-port asediat de la Marea Azov, unde forțele și civilii ucraineni rămași s-au ascuns într-o fabrică de oțel, a acuzat forțele ruse că și-au tras cu artileria în zona de ieșire la câteva momente după anunţând prin difuzoare că a fost deschis un coridor verde.

Andriușcenko a spus că în ultimele 24 de ore au avut loc 35 de lovituri aeriene împotriva uzinei Azovstal, cu o lovitură care a provocat izbucnirea unui incendiu într-unul dintre atelierele în care s-au ascuns civilii, lăsând unele sub moloz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite