Vladimir Putin, despre presupusul său palat somptuos: Nici mie, nici rudelor mele apropiate nu ne aparține și nici nu ne-a aparținut vreodată

26 ianuarie 2021, 13:04

La numai trei zile după protestele de amploare care au cuprins Rusia, echipa lui Vladimir Putin a simțit nevoia ca șeful statului trebuie să se pronunțe într-un fel despre presupusul palat somptuos, care apare în ancheta realizată de Alexei Navalnyi. Potrivit autorilor, filmul dezvăluie imensa avere a lui Putin de pe țărmul Mării Negre – o clădire de 18 mii de metri pătrați construită pe un teren de 7000 de hectare.

Alexey Navalnyi estimează proprietatea lui Vladimir Putin la un miliard trei sute de milioane de dolari.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Nu am văzut acest film din cauza lipsei de timp pentru a analiza o asemenea informație. Am răsfoit doar niște selecții făcute de consilierii mei. Vreau să răspund din prima la întrebarea dvs. Nimic din ce este amintit acolo, cum că ar fi proprietatea mea. Nici mie, nici rudelor mele apropiate nu ne aparține și nici nu ne-a aparținut vreodată. Niciodată.

În filmul lui Navalnyi sunt reconstituite pe calculator interioarele palatului, iar imaginile video surprinse cu ajutorul dronei arată podgorii întinse pe mii de hectare și chiar un teren de hochei subteran. Staff-ul președintelui și influencerii Kremlinului din presă rusă insistă pe o alta versiune: mai mulți oligarhi și oameni de afaceri au investit în acest proiect cu scopul de a-i face un cadou lui Putin, însă acesta l-ar fi refuzat.

În aceste condiții nu este clar de ce terenul este foarte bine păzit și acum de Serviciul de pază al președintelui.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite