Vladimir Putin, despre palatul de la Malul Mării Negre: Nimic din ce este prezentat ca fiind bunurile mele nu îmi aparţine

Vladimir Putin spune că palatul nu este al lui
Vladimir Putin spune că palatul nu este al lui
25 ianuarie 2021, 15:42

„Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat în el ca fiind bunurile mele nu îmi aparţine, mie sau apropiaţilor mei”, a declarat şeful statului rus în cadrul unei întâlniri televizate cu studenţii ruşi.

Această declaraţie a preşedintelui rus are loc la două zile după manifestaţiile naţionale la o scară fără precedent în ultimii ani pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Aceste manifestaţii au reunit zeci de persoane la Moscova, dar au prilejuit o mobilizare masivă în peste 100 de oraşe ruseşti.

Echipa lui Navalnîi a dat publicităţii săptămâna trecută un video în care opozantul îşi prezenta acuzaţiile legate de palatul care ar fi deţinut de Putin. Ancheta sa are pe YouTube nu mai puţin de 86 de milioane de vizualizări.

În aceeaşi discuţie cu studenţii, preşedintele rus a numit protestele din weekend în cadrul cărora s-a cerut eliberarea lui Aleksei Navalnîi drept „ilegale şi periculoase”.

Vladimir Putin le-a spus studenţilor ruşi că nimeni nu ar trebui să folosească acţiuni ilegale pentru a-şi promova interesele politice.

Poliţia a arestat peste 3.000 de persoane şi a folosit forţa pentru a dispersa protestele de sâmbătă din toată ţara, după ce zeci de mii de oameni au ignorat frigul extrem şi avertismentele poliţiei şi au cerut eliberarea lui Navalnîi.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la întoarcerea sa în Rusia, pe 17 ianuarie, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde s-a restabilit după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Echipa opozantului a făcut apel la organizarea unei noi zile de acţiune duminică.

„Pe 31 ianuarie, la ora 12.00. În toate oraşele din Rusia. Pentru eliberarea lui Navalnîi. Pentru libertatea tuturor. Pentru justiţie”, a scris pe Twitter un aliat apropiat al lui Navalnîi, Leonid Volkov.

El a precizat că această dată a fost aleasă pentru că este cea mai apropiată de 2 februarie, ziua în care Aleksei Navalnîi va compărea în faţa unui tribunal moscovit. Acesta va trebui să decidă dacă pedeapsa de 3 ani şi jumătate cu suspendare primită în 2014 va fi transformată în pedeapsă cu executare pentru încălcarea controlului judiciar.

Dacă manifestaţii sunt numeroşi, „cererile noastre vor răsuna mai tare”, a estimat Volkov.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite