Vlad Voiculescu: Vom anunţa la sfârşitul săptămânii viitoare măsuri după ancheta de la "Matei Balş"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, sâmbătă, că la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi anunţate măsuri în urma anchetei de la Institutul "Matei Balş".

30 Ianuarie 2021, 22:41 |
Declaratii Vlad Voiculescu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Nu ştim încă cu exactitate cauza de la 'Matei Balş', dar ce este clar este că pandemia şi tratamentul necesar pentru pacienţii COVID-19 a pus o presiune suplimentară asupra personalului şi asupra infrastructurii din acele spitale care tratează pacienţi cu boala COVID-19. Este un număr mare de pacienţi care are nevoie de oxigen, acesta fiind principalul medicament pentru aceşti pacienţi, ceea ce face ca securitatea la incendiu, în special, dar nu numai, să fie deosebit de dificilă în multe spitale din ţară. Vom anunţa la sfârşitul săptămânii viitoare măsuri vizavi de ceea ce s-a constatat deja, respectiv de ceea ce o să se constate după ancheta de la 'Matei Balş' ", a spus Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la "Matei Balş": "Le urez celor care şi-au pierdut pe cei dragi multă tărie şi tuturor celorlalţi însănătoşire grabnică! Suntem alături de pacienţi şi de familiile celor internaţi la Institutul 'Matei Balş'. "

Voiculescu a afirmat că intenţionează să sune familiile celor decedaţi în incendiu: "Am fost în legătură cu oameni apropiaţi a o parte dintre victime."

Ministrul a apreciat eforturile celor care au intervenit şi ale personalului medical de la "Matei Balş": "Aş vrea să le mulţumesc în numele instituţiei pe care o conduc, atât pentru ceea ce s-a întâmplat ieri, pentru ceea ce au făcut ieri, cât şi pentru munca lor din toate aceste luni de pandemie. Mai mult, aş vrea să mulţumesc întregului personal care a avut grijă de pacienţii cu COVID în această perioadă. Aş vrea să vă spun că sistemul sanitar are păcate vechi şi păcatele astea nu sunt de ieri, de alaltăieri, ci sunt de măcar 30 de ani. Mai ieri am avut infecţii nosocomiale, care au făcut ca vieţi să fie pierdute, astăzi vorbim în special despre incendii şi despre o pandemie, nu ştim ce altă grozăvie va veni peste noi mâine."

Voiculescu a mai spus că una dintre clădirile Institutului "Matei Balş" nu avea autorizaţie de la IGSU.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI