Vlad Voiculescu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: Cât timp avem un candidat onest, eu nu voi merge mai departe

28 februarie 2020, 14:31

„Atât timp cât avem un candidat care este onest, care strânge partidele de opoziție și cât avem siguranța că acest candidat va câștiga alegerile în fața Gabrielei Firea, eu nu voi merge mai departe cu candidatura”, a spus Vlad Voiculescu.

El a spus însă că nu acordă un cec în alb PNL-ului.

„Eu nu dau un cec în alb PNL, aștept să văd care sunt negocierile, o parte au fost făcute transparent. Cred că e păcat că avem un candidat susținut de mai multe partide, care a fost ales pe ușa din dos, în culise”, a mai spus Voiculescu.

Președitenele PNL, Ludovic Orban, a spus, astăzi, după ședința Biroului Executiv, că a fost votată în unanimitate susținerea lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general al Capitalei.

„PNL a votat în unanimate susținerea condidaturii lui Nicușor Dan la funcția de primar general al Capitalei”, a spus Ludovic Orban. Nicușor Dan a fost prezent și el la conferința de presă organizată după Biroul Executiv al PNL.

„Vreau să mulțumesc PNL pentru încrederea pe care mi-o acordă. Este o decizie de responsabilitate pe care a luat-o în interesul public. Partidul avea mulți candidați potențiali care ar fi putut fi buni primari. Avem o administrație Gabirela Firea-PSD dezastruoasă în București. Am discutat despre soluții și care sunt convergente. PNL are cei mai buni primari din România. Experianța pe care o au e utilă pentru ce vrem să facem în București. În iunie vom schimba adminstrația din București”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan este candidatul susţinut şi de USR. În aceste condiţii, liderii PLUS s-au repliat, dar nu-și ascund dezamăgirea față de felul în care a fost impusă ideea unui candidat unic al dreptei.

Dacian Cioloș i-a avertizat pe liberali că PLUS le va fi partener numai dacă încetează să racoleze politicieni compromiși și va promova candidați onești.

În perioada următoare, sunt aşteptate negocieri între liberali şi reprezentanţii USR – PLUS pentru a identifica candidații cu cele mai mari șanse de a câștiga şi primăriile de sectoare.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite