Vlad Voiculescu – un mandat scurt la Ministerul Sănătății, dar cu multe tensiuni și contradicții

14 aprilie 2021, 20:21

Unul din primele momente de tensiune între Vlad Voiculescu și premier a fost provocat de numărul persoanelor vaccinate peste rând în etapa a doua.

27 ianuarie

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: „Există medici coordonatori, pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment, putem să-i asigurăm de cercetări disciplinare, dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit”.

3 februarie

Florin Cîțu, premierul României: „Eu nu pot să sancționez medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză sau în plus”.

Tensiunile s-au amplificat când Ministerul Sănătății a publicat adresele centrelor de vaccinare, inclusiv cele destinate angajaților din instituții considerate esențiale, iar premierul a trimis Corpul de Control.

8 martie

Florin Cîțu, premierul României: „Este vorba despre publicarea unor informații de care țin mai multe instituții și atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: „Orice asumpție că lucrurile n-ar fi în neregulă este nelalocul ei. Nu există niciun motiv pe lumea asta pentru care numărul de teste dintr-un județ să fie un lucru secret. Sau numărul de vaccinări”.

Un incident care a vulnerabilizat și mai mult imaginea ministrului Sănătății a fost apariția să fără mască, în Parlament.

31 martie

Florin Cîțu, premierul României: „Să pătească amendă!”

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: „Îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenție vinovată”.

O săptămână mai târziu, Vlad Voiculescu își prezenta din nou scuze public, de dată aceasta pentru că nu a știut de existența unui ordin privind regulile de înhumare pentru persoanele decedate din cauza COVID.

8 aprilie

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: „Nu spune nicăieri, într-un ordin de ministru, că oamenii ar trebui să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei lipse de bun-simț elementar”.

Scandalul de la Spitalul Foișor, după ce zeci de pacienți au fost mutați sau externaţi în miez de noapte, pentru a face loc bolnavilor de COVID, a marcat ruptura totală între Vlad Voiculescu și Florin Cîțu.

11 aprilie

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: „Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat și este cât se poate de evident că, de la un punct încolo, cel puțin, s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic”.

Florin Cîțu, premierul României: „Este vorba de onoare, aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Două zile mai târziu, premierul trimitea la Cotroceni cererea de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite