Vlad Stancu, pe urmele lui David Popovici. A obținut două medalii la Campionatul European de Juniori de la Belgrad și a realizat baremul pentru Jocurile Olimpice

Vlad Stancu pe urmele lui David Popovici
Vlad Stancu pe urmele lui David Popovici
9 iulie 2023, 20:15

Campionatul European de Juniori de la Belgrad este o competiție memorabilă pentru Vlad Stancu. Înotătorul de 17 ani, legitimat la Steaua și antrenat de Iulia Becheru, a început cu o medalie de argint la 1500 de m liber și cu baremul de Paris realizat. Cea mai lungă cursă de bazin a competiției i-a adus și un nou record național de seniori.

Sâmbătă seara, Vlad a dublat în cursa de 800 de m, încheiată pe locul secund, cu record național și cu o calificare la Jocurile Olimpice. Are, în total, în competiția continentală, 6 medalii – două de aur și 4 de argint, cucerite anul trecut la București și acum în capitala Serbiei.

La reuniunea de sâmbătă, Patrick Dinu a terminat primul în semifinala a doua la 100 liber și s-a calificat în finală cu al doilea timp, după maghiarul Boldijar Magdo, principalul favorit.

În finala feminină de la sută liber, Rebeca Diaconescu a înotat 55 de secunde și 64 de sutimi, timp cu care a terminat pe locul al patrulea.

După 6 zile de concurs, tricolorii au adunat 5 medalii: cele două ale lui Vlad Stancu, plus un argint la 100 spate și un bronz la 50 de la Daria Silișteanu, și un argint la 200 fluture al lui Vlad Mihalache.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite