Vlad Mixich, expert în sănătate: Potrivit unui studiu, doar 12 persoane sunt răspunzătoare pentru 75 la sută din informațiile medicale false răspândite pe Facebook

8 noiembrie 2022, 09:19

Vlad Mixich spune că decizia Youtube este benefică, mai ales în contextul în care există și unii medici (chiar dacă o minoritate) care răspîndesc informații medicale false: „Decizia Youtube poate fi benefică, într-o anumită măsură. Există niște ghiduri, niște condiții care trebuie respectate de cei care vor primi această bifă de acreditare. Trebuie să respecte niște condiții și să urmărească ghidurile care sunt menționate de organizații de sănătate publică, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății și altele. Practic, ce trebuie să facă este să fie transparenți, să poată să poată fi trași la răspundere, să furnizeze informații care au în spate baze și date științifice – această ultimă condiție, probabil cea mai importantă.  Există și personal medical într-un număr minoritar care răspândește informații false pe teme medicale.”

Potrivit lui Mixich, există un studiu care arată că „doar 12 persoane sunt răspunzătoare pentru 75 la sută din informațiile false medicale răspândite pe Facebook. Asta, din cauza felului în care funcționează algoritmul Facebook.”

Expertul în sănătate spune că în toate țările, nu doar în România, oamenii iau decizii medicale înainte de a intra în cabinetul medicului – se informează de pe internet, și atunci e important ca informația aflată acolo să fie una corectă din punct de vedere medical.

„Una dintre definițiile înțelepciunii este că știi cum să discerni între informația corectă și bună și cea falsă sau acele informații care sunt în zona gri”, explică Mixich, dar pentru asta trebuie să fii informat și chiar să ai studii în domeniu.

Toate declarațiile expertului în sănătate, în materialul video.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite