Vlad Cosma este câştigătorul ultimei etape a sezonului de Super Rally. Costel Căşuneanu, noul campion naţional

Precedentul campion național Cosma Vlad se bucură alături de noul campion național super rally Costel Casuneanu imediat după Trofeul UniCredit Leasing powered by Opel de la București.
Precedentul campion național Cosma Vlad se bucură alături de noul campion național super rally Costel Casuneanu imediat după Trofeul UniCredit Leasing powered by Opel de la București.
27 octombrie 2019, 17:27

Pe un model Ford Fiesta R5, special pregătit pentru campionatele de raliuri, Cosma a reuşit cel mai bun timp atât în manşele de calificări, cât şi în marea finală, acolo unde s-au calificat doar primii 12, potrivit Agerpres.  Vlad Cosma a parcurs cei 2,5 kilometri ai traseului în 02 min 09 sec 906/1000, iar podiumul a fost completat de Costel Căşuneanu, cu Skoda Fabia R5, care a terminat în 02 min 11 sec 409/1000, şi de Bogdan Marişca, pe Ford Fiesta R5, cu 02 min 12 sec 854/1000.

În Top 10 s-au mai clasat Aurelian Andronache, Lucian Răduţ, Titi Aur, Mihai Leu, Robert Barabas, Octavian Ciovică şi Adrian Teslovan.  Un total de 42 de concurenţi din România, Italia, Franţa şi Austria au fost prezenţi la startul Trofeului UniCredit Leasing powered by Opel.

Noul campion naţional de super rally este Costel Căşuneanu.

Cu două victorii şi două locuri secunde în această ediţie de campionat, Căşuneanu a bifat al doilea titlu din carieră după cel cucerit la Off Road în proba de Extrem.  Aproximativ 10.000 de spectatori au asistat sâmbătă la etapa finală, care a încheiat al doilea sezon din Campionatul Naţional de Super Rally, un concept dedicat promovării motorsportului în marile oraşe. Printre aceştia s-a numărat şi cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu. Aceasta chiar a avut şansa unei curse, aflându-se în dreapta lui Mihai Leu pe un Citroen C3 R5 într-una dintre manşele de calificare.

Următorul sezon de super rally, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, va programa un total de 6 etape, a anunţat Mihai Leu, promotorul conceptului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite