Vizita Suveranului Pontif – emisiuni maraton şi transmisii în direct la TVR

Vizita Suveranului Pontif - emisiuni maraton şi transmisii în direct la TVR
Vizita Suveranului Pontif - emisiuni maraton şi transmisii în direct la TVR
28 mai 2019, 10:37

Sanctitatea Sa Papa Francisc va desfăşura, în zilele următoare, una dintre cele mai lungi vizite apostolice din acest an, în România. „TVR este official broadcaster, singura televiziune care va asigura semnalul pentru transmisiunile în direct de la toate liturghiile sau ceremoniile, evenimente care vor deveni, cu siguranţă, momente de referinţă pentru viitor.

După câteva săptămâni de campanie jurnalistică specială – cu ştiri, dezbateri, reportaje, cronici – TVR se concentrează în săptămâna vizitei Papei Francisc pe o serie de emisiuni maraton şi transmisiuni directe. Aducem telespectatorilor la TVR 1, dar şi pe celelalte posturi ale noastre, evenimentul istoric reprezentat de vizita Papei Francisc: transmitem în direct, informăm, explicăm, astfel încât telespecatorii să înţeleagă semnificaţia vizitei Suveranului Pontif.

În cele trei zile ale prezenţei Sanctităţii Sale în România,  filmele documentare şi artistice de la TVR 1 vor aduce în prim plan realităţile lumii în care trăim şi maniera în care spiritualitatea poate deveni alternativa pentru consumism şi materialismul secularist care deja dezbină societatea începutului de secol al XXI-lea.

Programele speciale dedicate vizitei Papei se adresează în acest context tuturor românilor care doresc să afle mai multe despre papalitate, Vatican, protocol, istorie eclesiastică, simboluri sacre, ordine monastice. Iar televiziunea publică demonstrează, şi de această dată că este prezentă, pentru telespectatorii săi, la toate evenimentele majore care scriu istorie pe micile ecrane ”, declară Alina Amza, manager proiect Vizita Papei Francisc în România, la TVR.

Fiecărui loc în care va ajunge Papa Francisc îi sunt asociate complementar, la TVR 1, filme documentare cu caracter istoric, cultural, religios. Telespectatorii TVR 1 beneficiază astfel inclusiv de informaţii cu caracter enciclopedic şi cunosc regiuni din România din alte perspective.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite