Vizită surpriză a preşedintelui ucrainean în Ţările de Jos. Zelenski a făcut apel la aducerea în fața justiției a lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski discurs în Tribunalul Penal Internațional de la Haga
Volodimir Zelenski discurs în Tribunalul Penal Internațional de la Haga
4 mai 2023, 07:39

Cu toţii vrem să vedem un Vladimir (Putin) diferit aici, la Haga, cel care merită să fie condamnat pentru acţiunile criminale, chiar aici, în capitala Legii Internaţionale. Şi sunt sigur că vom vedea acest lucru întâmplându-se. Când vom învinge şi vom învinge, a subliniat Volodimir Zelenski.

În mesajul sâu, liderul de la Kiev a amintit că în timpul ocupației rusești au fost uciși mii de civili, între care și numeroși copii. El a subliniat că agresorii ruși trebuie să simtă puterea justiției și a cerut înființarea unui tribunal special care să judece crimele rușilor în Ucraina.

Volodimir Zelenski se află la prima sa vizită în Olanda și a aterizat pe aeroportul Amsterdam Schiphol după ce a participat la un summit al ţărilor nordice la Helsinki, potrivit ANP.

Agenţia a publicat mai multe fotografii, printre care cu o aeronavă, susţinând că este vorba despre avionul guvernului olandez cu care probabil călătoreşte preşedintele ucrainean.

Olanda sprijină Ucraina de la invazia rusă din februarie 2022. Ţara a anunţat luna trecută că va cumpăra cu 165 de milioane de euro împreună cu Danemarca 14 tancuri Leopard 2 pentru a le oferi Kievului, care cere mai multe arme grele.

Zelenski a efectuat miercuri o vizită surpriză în Finlanda, unde a subliniat că anul acesta, în care a promis noi ofensive împotriva agresorului rus, va fi „decisiv pentru Ucraina şi Europa” în faţa Rusiei.

Preşedintele a mai dezminţit orice atac ucrainean vizându-l pe omologul său rus, Vladimir Putin, după ce Moscova a susţinut că a doborât două drone lansate împotriva Kremlinului la Moscova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite