Vizită regală în Polonia. Majestatea Sa Margareta a decorat cu Crucea Casei Regale a României trei veterane

La Muzeul Insurecției din Varşovia a avut loc cel mai emoționant moment al vizitei Majestății Sale Margareta în Polonia. Trei veterane au fost decorate cu Crucea Casei Regale a României pentru a onora relațiile dintre Regatul României şi Republica Polonă din anii '30, când țara noastră a fost un important aliat al Poloniei, în lupta pentru independență.

06 Martie 2020, 21:00 Știrile TVR |
Vizită regală în Polonia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Veteranele i-au amintit Majestăţii Sale de Regina Ana, care a fost şofer la Ambulanţă în război, şi de Regina Mamă Elena, care a salvat viaţa a mii de evrei în România.

În Insurecția din Varşovia din 1944, şi-au pierdut viața peste 200.000 de polonezi. 20% dintre victime au fost femei.

Majestatea Sa Margareta a susţinut şi un impresionant discurs la Comunitatea Democrațiilor, coaliție interguvernamentală care are ca scop promovarea valorilor democratice, atrâgând atenţia că femeile sunt încă defavorizate în Europa.

Dezechilibrele dintre bărbaţi şi femei sunt vizibile la salarii, la pensii, şi în funcţii de conducere în mai multe domenii.

Custode al Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta: Chiar şi în guvernele progresiste, bărbaţii au mai multe şanse să fie desemnaţi în ministere cu profil înalt, în timp ce femeile tind să obţină aşa-numitele portofolii socio-culturale sau de sănătate. Aşadar, am progresat ca melcul şi poate dura încă un secol, potrivit Raportului Global Gender Gap 2020, pentru ca femeile să devină cu adevărat egale cu bărbaţii în Europa.

În timpul vizitei în Polonia, Familia Regală a întâlnit mai mulţi miniștri polonezi şi a condus lucrările "Women Leadership Forum".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 31°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 24°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI