Vizită regală în Croaţia. Familia Regală a României a fost întâmpinată în costume de epocă de localnicii din Opatija

6 noiembrie 2018, 11:09

Localnicii au întâmpinat Familia Regală a României în costume de epocă. Se spune că Regele Carol I a fost cel care a amenajat aici o alee de promenadă. Acest loc a fost special şi pentru Regina Elisabeta.

Aleea pornește din oraș și are cinci kilometri lungime. Stânca pe care se află a primit și ea numele Reginei Elisabeta, ca și foișorul.

“Este foarte emoţionant pentru noi să vedem cum locuitorii acestui oraş au păstrat vie memoria Reginei. Regina Elisabeta a fost o predecesoare a Uniunii Europene cu mult înainte ca această structură să existe şi ştia şapte limbi străine care se vorbesc pe continentul nostru”, a precizat ASR Principele Radu.

Vila Angiolina, unde locuiau capetele încoronate și imperiale, este astăzi Muzeul Național al Turismului din Croația. Dintre toți foștii locatari ai vilei, membrii Casei Regale a României au rămas și azi celebri aici.

“Este frumos că deschidem uși pentru România și țara noastră, nu pentru noi. Avem o poziție utilă pentru țara noastră și asta îmi place mult”, spune Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Familia Regală a vizitat Universitatea din Zagreb, Comitetul Sportiv Olimpic și sediul Crucii Roșii, iar astazi se va întâlni cu președintele Croației și primarul din Zagreb.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite