Vizita Papei Francisc suspendă cursurile în Capitală, vineri 31 mai. Vor fi închise și grădinițele

Toate cele 420 de grădiniţe, şcoli şi licee din Bucureşti vor fi închise vineri, pe 31 mai, în prima zi a vizitei Papei Francisc în România. Mii de forţe de ordine vor asigura securitatea pelerinilor şi a Sfântului Părinte în Capitală. Gurile de canal de pe traseul pe care Papa îl va parcurge au fost deja sigilate.

24 Mai 2019, 12:48 (actualizat 24 Mai 2019, 20:20) |
Școli închise pentru vizita Papei Francisc
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Hotărârea de a închide şcolile vine ca urmare a faptului că pe multe dintre bulevarde traficul ar urma să fie închis sau restricţionat în Capitală, în prima zi a vizitei Sfântului Părinte.

Pentru joi, 30 mai, Inspectoratul a lăsat la latitudinea fiecărei şcoli să decidă ce program vor avea. La începutul săptămânii viitoare vor fi comunicate şi restricţiile de circulaţie. Cât priveşte transportul în comun, 18 linii vor fi deviate parţial.

În zona aeroportului şi a Gării de Nord din Bucureşti, numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat tocmai pentru că se aşteaptă ca foarte mulţi oameni, atât din ţară cât şi din străinătate să dorească să ia parte la evenimentele de la Bucureşti.

1.700 de jandarmi şi 2.000 de poliţişti si alte structuri răspund de securitatea pelerinilor si a Papei. Gurile de canal de pe traseul Sfântului Părinte au fost sigilate.

Oamenii sunt sfătuiţi să nu se înghesuie într-un singur loc ca să-l vadă pe Sfântul Părinte, pentru că acesta va saluta mulţimea de-a lungul mai multor trasee. Papa Francisc va folosi papamobilul atât la Bucureşti, cât şi în celelalte oraşe în care merge. Potrivit unor surse, Papa ar urma să se deplaseze şi cu o Dacia Logan, dar aceasta nu a fost modificată special pentru vizita Suveranului Pontif

________________________

Suspendarea cursurilor la instituțiile de învățământ care nu sunt direct afectate de traseul oficial de securitate și de organizare cu restricții de trafic va rămâne la latitudinea membrilor consiliilor de administrație din respectivele instituții.

Joi 30 mai și vineri 31 mai, cursurile din grădinițe, școli și licee, de pe traseul principal al vizitei  suveranului Pontif să fie suspendate. În afară de acest traseu oficial  delimitat, vor fi, de asemenea suspendate cursurile și în unitățile de învățământ de pe o rază de 1-2 km adiacentă traseului oficial. Inspectoratul Școlar va transmite fiecărei unități de învățământ vizate de acest traseu oficial. În ceea ce privește celelalte unități de învățământ care nu sunt direct afectate de acest traseu oficial de securitate de organizare și de restricții de trafic, dar care pot fi afectate prin amploarea acestui eveniment și prin faptul că în București vor veni mii de pelerini din întreaga țară, precum și din țările învecinate, decizia de suspendare a cursurilor rămâne la latitudinea membrilor consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ”, a menționat Gabriela Firea.

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai și 2 iunie. Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul "Să mergem împreună!".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -3°C
IASI -4°C -3°C
CLUJ -8°C -8°C
CONSTANTA 1°C -3°C
CRAIOVA -1°C -2°C
BRASOV -6°C -8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI