Vizita Papei Francisc la Bucureşti. Traficul în Capitală va fi restricţionat

28 mai 2019, 22:13

Avionul Papei Francisc va ateriza la 11.30, la Otopeni, unde va avea loc primirea oficială. De aici, va pleca la Cotroceni.

Cine doreşte să-l salute poate veni în zona Bulevardului Kiseleff, între stradă Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Coloana Suveranului Pontif va circulă cu viteză redusă pentru a saluta oamenii.

Papa Francisc se va întâlni la 12.20, la Palatul Cotroceni, cu președintele şi premierul.

La 15.45, Papa va ajunge la Palatul Patriarhiei, pentru o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel.

La ora 17.00, Suveranul Pontif se va afla la Catedrala Naţională: va rosti o rugăciune și un cuvânt de salut pentru credincioşii ortodocși, alături de Preafericitul Daniel.

Vizita Papei Francisc în România va închide Calea Victoriei, în 31 mai, începând cu ora 16.00. Vor mai fi restricții de trafic tot pe acest bulevard între anumite ore, dar și pe străduțele din jur.

Accesul pelerinilor se va face pe la porțile amplasate pe străzile Luterană cu George Enescu, Calea Victoriei colţ cu General Berthelot. Strada Luterană cu Ştirbei Vodă şi Luterană cu George Enescu. Aceste străzi se vor închide la ora 11.00. Sunt zone de acces şi în Strada Valter Mărăcineanu cu Calea Victoriei sau cu Dem I Dobrescu.

Vor fi şi alte străzi închise din jurul Căii Victoriei, unde este concentrat evenimentul, la pieţele Ateneului, Enescu şi Revoluţiei.

Accesul se va face de la ora 12.30. Nu există locuri de parcare, maşinile rămase în zonele din jurul evenimentelor vor fi ridicate.

În Piața Ateneului a fost amenajată o zonă pentru mamele cu copiii în cărucioare şi persoane cu dizabilităţi. Ei vor fi ajutați de voluntarii Părintelui Francisc care oferă şi servicii de babysitting.

15 ecrane vor fi amplasate, pentru ca toate lumea să vadă locurile prin care se va află Sfântul Părinte, datorită transmisiei satelit a TVR.

Cei care nu s-au înscris pe liste, pentru a sta în locurile special amenajate în care îl pot întâlni cu Papa Francisc, pot veni în Piață Revoluției, în dreptul monumentului, în limita locurilor disponibile, unde îl pot vedea pe Sfântul Părinte.

Liturghia pe care o va oficia Papa Francisc la Catedrala Sfântul Iosif va începe la 18.10. După ce se va retrage, evenimentul se va încheia cu un spectaculos concert de bucurie pentru bucureștenii care au venit să-l vadă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite